joi, 18 iunie 2009

la noi cand vine primavara?

de regula, cand se scutura caisul babei in curtea noastra, e semn ca a venit primavara si luna aprilie cea cu nabadai, vand rece si zile suparate pe soare, sa faca o schimbare de caracter.
baba e vecina de peste zid. caisul e batran, ca si baba, si are primaveri in care refuza sa participe la renastere cu toate ramurile din dotare si ne ranjeste, peste zid, cateva crengi goale ce par uscate si total nelalocul lor intre cele gatite in floare alba.
norei ii place mult bradul din curtea babei, mai inalt decat orice reper al zonei, impetuos, cu ramuri bogate, simetrice si verzi tot anul, oarecum ciudat in decorul marin si flora tipica unui oras la malul marii. dar eu prefer caisul, reperul trezirii mele la constienta vietii, cand imi schimb ritmul respiratiei odata cu pamantul si incep sa traiesc anotimpurile solare cu fericire si daruire.
in primavara asta, caisul babei si a inflorit toate ramurile si ploaia alba de petale a cazut, sub curentul rece, peste gradina noastra. si am respirat cu bucurie primavara asteptata. dar aerul a ramas rece, vantul a continuat sa bata haotic, dinspre patru puncte cardinale, si ma simt dezamagita si tradata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu